CUM AM MÂNCAT UN CÂINE 
de Evgenii Grișkoveț
Traducerea: Bogdan Budeș
Regia: Laurențiu Tudor

Un one-man show cu Radu Tudor

Durata spectacolului: 60 minute

Sunt în viață niște momente când…

Spectacolul “Cum am mâncat un câine” nu își propune să ofere certitudini, ba dimpotrivă, lansează întrebări. Piesa lui Grișkoveț spune povestea unei transformări. Un fost marinar rus ne vorbește despre criza de identitate și despre experiențele care l-au construit ca ceea ce este el azi.

Într-un spațiu în care ți se dictează ce, când și cum poți să faci, nevoia ciudată de a privi cerul, dispare, băiatul acela dulce, unic și fără de pereche de care s-au despărțit părinții undeva într-o gară aflată la 7 zile de mers cu trenul, nu mai e. Cu toată conștientizarea, cu toată încercarea sa de a revedea lucrurile dintr-o altă perspectivă, parcă totuși întrebarea rămâne: ce/cine este el azi?

Ca într-un vis în care locurile și personajele se schimbă fără să urmărească o logică anume, personajul nostru se trezește pe neașteptate marinar în armata rusă, în timp de război.

Un om mânca și altul gândea… conștientizează soldatul la un moment dat, subliniind natura duală a ființei umane și auto-analizându-se în situații pe care cu greu și le-ar fi putut imagina altfel. Cursul amintirilor e unul spontan, impredictibil, neintenționat fiind stimulat de diverși factori.

Marinarul rus al lui Grișkoveț se întreabă și te întreabă (mai mult sau mai puțin retoric): tu când, în ce și de ce te-ai transformat? Poate singura certitudine e că asta se întâmpla, pentru că sunt în viață niște momente când…

Spectacolul a fost programat joi, 22 februarie, de la ora 19 la Studio Act Oradea.