Teatrul independent STUDIO ACT din Oradea anunță cea de-a treia ediție a Festivalului OPEN STUDIO ACT!!!, care va avea loc în perioada 22-25 august 2018 la sediul STUDIO ACT (str. Crinului, nr. 2 – în curte la Kosher).

DESPRE PROIECT

Ce este OPEN Studio Act, ediția a 3-a ?

În acest an, am invitat în fața publicului orădean trei spectacole de teatru independent din țară: trupe din București, Timișoara și Craiova vin în perioada 22-25 august la Oradea în OPEN STUDIO ACT! Programul este completat de o producție proprie a Studio Act, IMPRO PATZAN SHOW,  care va închide festivalul din acest an.

În plus, pe lângă cele trei spectacole invitate din țară, am pregătit și două ateliere practice: un workshop de expresie în mișcare (moderat de Levente Dimeny – zilnic, în perioada festivalului – 22-25 august, între orele 10-12) și un workshop de improvizație teatrală (moderat de Alin Stanciu – zilnic, în perioada festivalului – 22-25 august, între orele 12-14). Acestea se vor ține la Sala Studio Szigligeti (str. Moscovei, nr. 8) iar taxa de participare este de 20 de lei/curs. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să se înscrie în evenimentul de pe Facebook sau la telefon 0757 215 221.

Pe parcursul festivalului, avem pregătite surprize pentru spectatorii noștri: doi clovni vor face cunoștință cu voi și vă vor întâmpina seară de seară la Studio Act, iar după spectacole, seara, în jurul orei 22, actorul Tic Patrik va avea un scurt moment de jonglerii cu focul (în curte la Kosher – la sediul Studio Act).

Program OPEN Studio Act !!! ediția a 3-a

MIERCURI, 22 august

10:00 WORKSHOP DE EXPRESIE ÎN MIȘCARE la Studio Szigligeti

12:00 WORKSHOP DE IMPROVIZAȚIE TEATRALĂ la Studio Szigligeti

18:00 CLOVNI la Studio Act

19:00 TOT CE-I MINUNAT ÎN LUME, Vanner Collective București la Studio Act

Sunt lucruri care îți înveselesc viața. Sunt lucruri pur și simplu minunate, pentru care merită să trăiești. O listă cu tot ce-i minunat în lume. Un mod de a-ți aminti pe viață că bucuria poate fi găsită în lucruri aparent neînsemnate, dar care pot deveni minunate. Depinde din ce perspectivă privești lumea.

Succesul piesei „Tot ce-i minunat în lume” („Every Brilliant Thing” – titlul original) a condus la ecranizarea acesteia de către HBO într-un spectacol-documentar. Povestea fetiței care încearcă să își determine mama să vadă lumea prin ochii ei și ajunge să descopere un milion de motive pentru care viața este minunată vine să încânte spectatorii orădeni.

Spectacolul TOT CE-I MINUNAT ÎN LUME face parte din campania de conștientizare asupra depresiei și de destigmatizare la nivelul societății românești pe care VANNER COLLECTIVE a inițiat-o în 2017 alături de partenerii săi medicali: Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Depresiv.ro, Atlas Help și Asociația Equilibrium, în cadrul unui turneu național cofinanțat de AFCN si de către UNITER, Instituție de utilitate publică, prin fonduri din timbrul teatral.

Un text de Duncan Macmillan și Jonny Donahoe. Un spectacol cu Denisa Nicolae, în regia lui Nicolae Constantin Tănase. Scenografia: Adeline Andreea Bădescu. O producție VANNER COLLECTIVE București.

22:00 Jonglerii cu focul la Studio Act

 

JOI, 23 august

10:00 WORKSHOP DE EXPRESIE ÎN MIȘCARE la Studio Szigligeti

12:00 WORKSHOP DE IMPROVIZAȚIE TEATRALĂ la Studio Szigligeti

18:00 CLOVNI la Studio Act

19:00 HUOOOOO!, Teatru Auăleu, Timișoara

Un spectacol fără decor, muzică, efecte, costume, fum, figurație, dar la care în schimb se râde.

Postura în care sunt puși artiștii, atunci când trebuie să își descrie operele, este ca aceea în care mamele spun despre copiii lor că sunt cei mai frumoși din lume.

Ar fi ilar să ne lăudăm singuri spectacolele. Nu, categoric nu este cel mai bun spectacol făcut vreodată și doar așa știm, că nu este cel mai prost, ceea ce e mai important decât să nu fie cel mai bun.

Imaginați-vă un spectacol fără final, fără sfârșit, la care nu trebuie să aplauzi, un spectacol care nu are o durată fixă, poate ține o oră și jumătate, două sau trei.

O tragicomedie politică, socială și umană.

Un jandarm și o bătrână discută despre fricile, angoasele și neliniștile prezentului, despre vecinii dumneavoastră de bloc, despre pensia bunicului dumitale și despre viitorul copiilor tăi. Discută despre libertate, artă, dragoste și poezie. Discută despre sărăcie, putere, politică și umilință.

Discută despre lucrurile pentru care ar trebui să ieșiți în stradă.

Spectacolul cu piesa “HUOOOOO!!!” a avut peste 70 de reprezentații în mai puțin de un an de la premieră, jucându-se de-a lungul țării atât în cadrul unor festivaluri de profil cât si în cadrul unor evenimente private.

Uneori, unii se simt atacați de acest spectacol, iar asta este minunat!

Un text de Ovidiu Mihăiță (care semnează și regia). Cu Marian Pîrvulescu și Christine Cizmaș. O producție Auăleu Teatru, Timișoara.

22:00 Jonglerii cu focul la Studio Act

 

VINERI, 24 august

10:00 WORKSHOP DE EXPRESIE ÎN MIȘCARE la Studio Szigligeti

12:00 WORKSHOP DE IMPROVIZAȚIE TEATRALĂ la Studio Szigligeti

18:00 CLOVNI la Studio Act

19:00 CUM AM MÂNCAT UN CÂINE, Follow Spot Craiova

Spectacolul nu își propune să ofere certitudini, ba dimpotrivă, lansează întrebări. Piesa lui Grișkoveț spune povestea unei transformări. Un fost marinar rus ne vorbește despre criza de identitate și despre experiențele care l-au construit ca ceea ce este el azi.

Ca într-un vis în care locurile și personajele se schimbă fără să urmărească o logică anume, personajul nostru se trezește pe neașteptate marinar în armata rusă, în timp de război.

Un om mânca și altul gândea… conștientizează soldatul la un moment dat, subliniind natura duală a ființei umane și auto-analizându-se în situații pe care cu greu și le-ar fi putut imagina altfel. Cursul amintirilor e unul spontan, impredictibil, neintenționat fiind stimulat de diverși factori.

Marinarul rus al lui Grișkoveț se întreabă și te întreabă (mai mult sau mai puțin retoric): tu când, în ce și de ce te-ai transformat? Poate singura certitudine e că asta se întâmpla, pentru că sunt în viață niște momente când…

Un text de Evghenii Grișkoveț. Traducerea de Bogdan Budeș. Regia: Laurențiu Tudor. Un one-man show cu Radu Tudor. O producție Follow Spot, Craiova.

22:00 Jonglerii cu focul la Studio Act

 

SÂMBĂTĂ, 25 august

10:00 WORKSHOP DE EXPRESIE ÎN MIȘCARE la Studio Szigligeti

12:00 WORKSHOP DE IMPROVIZAȚIE TEATRALĂ la Studio Szigligeti

18:00 CLOVNI la Studio Act

19:00 IMPRO PATZAN SHOW, Studio Act Oradea

IMPROPATZAN SHOW e un super show de improvizaţie la care râzi inteligent! Fiecare spectacol de improvizație este unic și irepetabil. Și bineînțeles, cel mai fain show e ăla de la care ai lipsit… Patzanii sunt: Alin Stanciu, Andrei Stan, Ioana Cheregi și Eugen Neag. Pluuus, invitați surpriză!

Acest spectacol este recomandat persoanelor cu simțul umorului! Pentru manifestări neplăcute, vă rugăm să vă adresați barmanului.

22:00 Jonglerii cu focul la Studio Act

Spectacolele se joacă la sediul Studio Act (Str. Crinului, nr. 2 – în curte la Kosher).

Workshop-urile se țin la Studio Szigligeti (Str. Moscovei, nr. 8 – în curte la Moszkva Cafe).

PRET BILET: 20 LEI

Rezervări: 0757 215 221